top of page

Waarom maakt
Maynsoap gebruik van deze methode?

Cold Process-
zeep

Cold process is een eeuwenoude methode om zeep te maken. Dankzij deze koude methode blijft de kwaliteit van de plantaardige oliën en de glycerine bewaard tijdens het proces van verzeping. Het resultaat: een voedende en hydraterende zeep.

De cold process-methode zorgt ervoor dat de actieve stoffen die van nature aanwezig zijn in plantaardige oliën en boters, zoveel mogelijk worden behouden.

Hoewel er ook warmte komt kijken bij deze methode, is dat niet te vergelijken met de hot process-methode; de methode die veel zeepfabrikanten gebruiken.

Bij cold process komen temperaturen van 38 tot 47 graden aan te pas. Tijdens dit proces worden plantaardige oliën of boters gemengd met loog en ontstaat er een chemische reactie die verzeping heet. Deze reactie is exothermisch: de warmte ontstaat zonder invloed van buitenaf.

Tijdens het verzepingsproces komt glycerine vrij: een humectant (bevochtigingsmiddel) dat het vocht in de huid vasthoudt en aantrekt. Glycerine zorgt voor hydratatie van de huid omdat het makkelijk door de huid wordt opgenomen én je huid verliest hierdoor minder vocht. Met de cold process-methode blijft 100% van de glycerine aanwezig in de zeep. Bij zeep uit een fabriek is dit anders: vaak wordt de glycerine uit de zeep gehaald om in andere cosmeticaproducten te verwerken.
 

Bij Maynsoap zijn alle zepen gemaakt met de cold process-methode. Bovendien zijn alle ingrediënten natuurlijk, waar mogelijk biologisch, vrij van palmolie, vegan en niet op dieren getest. Met onze handgemaakte zeepjes geniet je van extreem hydraterende en verzorgende zeep van hoge kwaliteit. En het is ook nog eens goed voor de natuur.
Benieuwd naar het resultaat? Bekijk alle zeepjes hier.

Hoe werkt het?

bottom of page